Egy Uber sofőr szemével

Uber driver

Uber driver

Ingyenes hétvége - 1. nap

Röviden: rohadt jó most!

2015. március 21. - cb600f

feel-good-hormones.jpgIlyen jó még sose volt! Se az utasoknak, se a sofőröknek. Bárcsak mindig ilyen lenne sofőrnek lenni!

Gyakorlatilag mindenki uberezik. A friss regisztrálóktól a törzsutasokig, mindenki igyekszik kihasználni, hogy az Uber fizet helyettük.

A legtöbb utas azt mondta, hogy viszonylag könnyen kapott autót, aminek némileg ellentmond, hogy engem, mint sofőrt rögtön elhívnak, amint befejeződik az előző fuvar. Mindenesetre ha ez így van, akkor ideálisan működik a promóció.

Ügyes cég ez az Uber amúgy. Nem költenek reklámokra, mégis tele van vele a sajtó. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi pénzük fog elmenni a hétvégén az ingyen utakra. (Ugyebár a sofőröket rendesen kifizetik. Igaz, hozzá kell tenni, hogy most nincs csúcsidős díjszabás, annak ellenére sem, hogy erősen csúcsidő van mindenhol a városban.)

Ráadásul még a taxisok is segítettek a hírverésben a csütörtöki akcióval! Komolyan mondom, én sok szempontból megértem őket, és szerintem is tisztába kellene tenni törvényileg ezt az egészet (ami remélem nem lesz egyenlő a betiltással vagy az ellehetetlenítéssel), de legalább maguknak ne lőjjenek már ekkora öngólt, hogy még ők is az Ubert ingyenes hétvégéjét promózzák a demonstrációjukkal...

Ma volt az első ingyenes nap. Én 16:30-tól 23:30-ig nyomtam. Mindössze egy rövid mekis vacsoraszünetet iktattam be. 16 teljesített fuvar volt, több elpasszolt melllett. Mivel nagyon pörög az egész, azt határotam meg, hogy a távolabbi hívásokra nem mozdulok rá. Mondjuk az 5-6 percen kívüliekre... hiszen a tapasztalat szerint ez az 5 perc a valóságban jellemzően inkább 10 és minimalizálni kell az üresen megtett utat. Ezen a hétvégén inkább időben, mint távolságban.

Volt sok rövid, ilyen 6-700Ft-os út, de több 2-3000Ft-os is szerencsére, összesen 25000Ft mínusz 20% a bevétel. A kedvencem egy család volt, akik úgy dötöttek, hogy most hétvégén utazgatnak egyet: mindhármuknak fel volt telepítve az app, és így összesen 30 ingyen útjuk van :) Vajon az Uber számolt a magyar találékonysággal, amikor kitalálta ezt az akciót?  

A bejegyzés trackback címe:

https://uber-driver.blog.hu/api/trackback/id/tr547287913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindent visz 2015.03.30. 00:39:17

Ez az egész olyan, mintha egy uberes promó lenne! Ha ilyen szép lenne, ahogy itt írod, akkor már minden sarkon állna egy uberes autó. Ezzel szemben sokan lelépnek. Miután levezették az előírt óraszámot, felveszik a 25 ezer belépési jutalmat, be is fejezik. Akinek jobb autója van és annyira nem is takarékos, annak ez diákmunka kategória, annyivel megfejelve, hogy egy több milliós autót is magad mellé teszel, szemben a tesco pénztárossal, aki még köpenyt is a cégtől kap.
süti beállítások módosítása